Specialist in tricot stoffen! | Fournituren | 100% kwaliteit | Snelle levering | Oeko - Tex| GOTS

Gastblog Relaxmmode: Ocean Waves!

Het verhaal!

-OCEAN ADVENTURES-

Het is alweer een hele tijd geleden dat voor mij het eerste kledingstuk voor mijn jongste zoon Révin onder de naaimachine vandaan rolde.
Ik heb het naaien van jongs af aan al geleerd van mijn moeder, en tijdens mjin studie zelfs een eenvoudige naaimachine van haar gekregen, zodat ik zelf maar eens mijn broeken korter kon maken...
Maar eigenlijk stond de machine alleen maar stof te vangen dan dat ie stof naaide.
Dit veranderde toen ik merkte dat ik voor mijn beide jongens geen leuke kleding in de winkel kon vinden. Ik had inmiddels het handwerken (haken) opgepakt, maar ook voor jongens vond ik dat ik daar eigenlijk weinig leuks mee kon maken...
Toen stuitte ik op een online stoffenzaak; Leuketricotstofjes
Hier bestelde ik ruim 4 jaar geleden mijn eerste stoffen in een DIY pakketje voor een babybroekje voor mijn jongste. En sindsdien ben ik verslaafd (jaja, ik beken het eerlijk ;)).
Soms hoor ik mensen wel eens klagen of zuchten, dat ze voor jongens geen leuke stoffen kunnen vinden, of dat ze weinig creativiteit kwijt kunnen in het maken van jongenskleding.
Daar ben ik het dus niet mee eens ?. Alleen mijn overladen stoffenkast kan het je bewijzen!

Juist het maken van jongenskleding vraagt iets van mijn creativiteit. Ik zit namelijk niet te wachten op het zoveelste t-shirtje dat onder mijn naaimachine uitrolt, nee, ik wil graag dat elk kledingstuk dat ik maak uniek is. Daardoor maak ik vaak een ontwerpje en zoek ik stoffen die ik mooi kan combineren.

Zo ook de stoffen van de "OCEAN ADVENTURES" collectie van Swafing Stoffe. Ik vond ze bij Leuketricotstofjes, en was meteen weg van de print! En ja, eigenlijk is de stof al zo mooi dat je er ook een simpel shirtje van kan maken. Maar ik wilde de het shirt iets extra meegeven, en koos er dan ook voor de lichtblauwe stof te combineren met de zwarte stof uit dezelfde collectie.

Voor het patroon kwam ik uit bij de Regem van Sofilantjes. Ik vind dit patroon een ideaal basispatroon dat je eenvoudig kan aanpassen om er een colorblock in te maken. In dit geval heb ik het voorpand en achterpand wat smaller gemaakt, en heb ik er een contrasterende strook stof tussen gezet, ter hoogte van de zijnaad.
De aanpassing is eenvoudig te doen (let op de naadwaarde), en geeft het shirt toch weer een andere uitstraling! Daarnaast heb ik sinds kort een coverlock die ik ook eens wilde uitproberen. Ik heb de naden dan ook met een topstitch steek afgewerkt, telkens in een contrasterende kleur (dus zwart over lichtblauw, of lichtblauw over zwart). Mocht je geen coverlock hebben, maar ook wel eens aan de slag willen gaan met zo'n coole naad? Dan kan je dat ook met je lockmachine.

In plaats van de stoffen met de goede kanten tegen elkaar aan, aan elkaar te locken, leg je ze nu met de verkeerde kanten tegen elkaar aan. Je naad zit nu in het zicht en deze vouw je naar links of recht (wat je mooi vind). Vervolgens kan je de naad vastzetten door met je naaimachine met een stretchsteek eroverheen te stikken.
Van de stof die ik over had van het shirt van mijn oudste zoon Xem, heb ik voor Révin ook een shirt gemaakt. Voor hem heb ik de stoffen omgedraaid, dus een andere kleur gebruikt voor het voor en achterpand. Niet alleen omdat dat beter uit de stof past, maar ook omdat meneertje nogal een smeerpoets is, en ik er bang voor was dat hij die lichtblauwe stof binnen No Time onder de vlekken zou hebben ? .
Zowel de jongens als ik zijn helemaal tevreden over de shirtjes. En ik hoop ook dat ik jullie heb weten te overtuigen dat er genoeg leuks voor jongens te vinden en te maken is! Ook vanuit een basispatroon kan je met kleine aanpassingen hele bijzondere kledingstukken maken.

Stof: Ocean Adventures van Leuketricotstofjes
Maat: Xem: 116 (6y) breed, 128 (8y) lang, Révin: 104 (4y) breed en lang.

Ook benieuwd wat Linda voor jou kan maken? Neem eens een kijkje op haar instagram account: @relaxmmode of haar Facebookpagina: @relaxmmode